Smaksatt honung

Vad är smaksatt honung?

Genom att förädla honungen med kryddor, choklad, torkade bär, nötter och eteriska oljor har vi en variation av smaker – vissa mer överraskande än andra. Till honung med choklad används en 70% Valrhona kakao, en annan populär smak är Pepparmynta & Eukalyptus som är utmärkt när man är förkyld.

Hur använder man smaksatt honung?

Många smaker är goda smaksättare till vanligt te, men prova gärna tillsätta dem vid bakning eller matlagning.

Några exempel på användningsområden

  • Lime är perfekt på grillad kyckling eller som bas i salladsdressing.
  • Blåbär eller Havtorn är goda i smoothies.
  • Saffran passar utmärkt till många ostar.
  • På rostat bröd istället för marmelad.
  • Jordgubb eller Choklad i en kopp varm mjölk – mums!
  • Ingefära eller Pepparmynta & Eukalyptus i varmt vatten då du är förkyld.
  • Mintchoklad passar utmärkt på en gammal klassiker som varma päronhalvor med grädde.
  • Smaksätt kaffedrinkar med Choklad eller Mintchoklad.
  • Saffran är utmärkt på wokade grönsaker eller gratinerade chevréost.

Alla smaker är perfekta att ljumma upp och ringla över glass på pannkakor eller våfflor.

Enklast och godast av allt är nog att ta en sked och stoppa i munnen – njut!